Tooropstraat 212 6521 NZ Nijmegen
(tegenover eetcafé De Grut)

FAQ (veel gestelde vragen)

Wat is fysiotherapie?

De fysiotherapeut helpt u weer in beweging

  Snel op de fiets een boodschap halen. Soepel door het verkeer manoeuvreren. In huis even een plintje vervangen, ondanks uw astma. Fietsen, lopen, bukken, daar denkt u eigenlijk niet bij na. Tot het moment dat u last krijgt van een zeurende knie, pijn in uw rug of uw chronische ziekte… Herkenbaar?

U vraagt zich af hoe u snel weer alles kunt doen wat u voorheen deed. Of hoe u zo goed mogelijk blijft bewegen ondanks uw chronische ziekte. De fysiotherapeut helpt u te (blijven) bewegen.

Waarom fysiotherapie?

Bewezen effectief

  • Fysiotherapie is wetenschappelijk bewezen effectief. Fysiotherapeuten werken ‘evidence based’ en daarom wordt fysiotherapie vergoed vanuit de basisverzekering en de aanvullende verzekering.

De fysiotherapeut is de specialist op het gebied van bewegen. De titel fysiotherapeut is wettelijk beschermd. Wie de officiële HBO-studie Fysiotherapie heeft afgerond en staat ingeschreven in het BIG-register van de overheid, mag zelfstandig patiënten behandelen als fysiotherapeut. Alle therapeuten van FysioPlus zijn BIG geregistreerd. Naast de HBO Bachelor opleiding Fysiotherapie, zijn er ook diverse post-HBO- en Master opleidingen.

Om de kwaliteit van fysiotherapie nog verder te stimuleren is het Centraal Kwaliteitsregister Fysiotherapie (CKR) in het leven geroepen door de beroepsorganisatie Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF). De fysiotherapeuten van FysioPlus zijn allemaal opgenomen in het CKR. Wie aan alle kwaliteitseisen voor behandeling, praktijkervaring, (bij)scholing en vakoverleg voldoet en werkt volgens de KNGF-richtlijnen, mag zich in het CKR inschrijven.

De ‘klik’ tussen cliënt en fysiotherapeut speelt een grote rol in het slagen van de behandeling . Naast vakmanschap, staat FysioPlus voor een persoonlijke benadering, waardoor u zich welkom voelt bij ons.

Hoe is de praktijk bereikbaar met het openbaar vervoer?

Vlak bij de praktijk zijn twee bushaltes:

 • Op de Berg en Dalseweg, halte Broerweg, 1 minuut lopen: Stadsbus 2 richting Maartenskliniek
 • Halte Hengstdalseweg  / Broerdijk, 5 minuten lopen: Stadsbus 8 richting Berg en Dal

Voor het plannen van uw busroute zie: Breng of www.9292.nl.

Hoe werkt het met de verzekering?

Vragen over uw verzekering?

Komt u er zelf niet uit met uw zorgverzekering?  Wij hebben ervaring met zorgverzekeraars, dus het is voor ons een kleine moeite om bij voorbeeld uw vergoedingen uit te zoeken! Voor antwoord op de volgende vragen kunt u bij het secretariaat en bij uw behandelend fysiotherapeut terecht.

 • Hoeveel afspraken fysiotherapie krijg ik dit jaar vergoed?
 • Hoeveel afspraken heb ik al gehad en hoeveel heb ik er nog over dit jaar?
 • Hoe zal ik mij volgend jaar aanvullend verzekeren?
 • Welke aanvullende polis is het beste voor mij?
 • Op de pagina Verzekering vindt u meer informatie.

Kan ik als minder valide ook terecht bij jullie praktijk?

Toegankelijkheid

Fysiotherapie hoort juíst goed toegankelijk te zijn voor minder validen. Daarom hebben wij hier bij onze verbouwing in 2006 extra rekening mee gehouden. FysioPlus beschikt over:

   • Lift (toegankelijk voor rollator, rolstoel en scootmobiel).
   • Schuine helling om het pand binnen te komen.
   • Toegankelijke oefenzaal en aangepaste fitnesstoestellen.
   • Behulpzame mensen die u desgewenst een handje helpen.
   • Gratis parkeren. Wij hebben geen privé parkeerplaats.

We zijn trots op de “Toegankelijkheidsprijs” van de Gemeente Nijmegen die wij in 2010 uitgereikt kregen.

Moet ik een verwijzing van de huisarts hebben?

Zonder verwijzing naar de fysio

U kunt rechtstreeks naar de fysiotherapeut, want er is Direct Toegankelijke Fysiotherapie (DTF). U hebt dus geen verwijsbriefje nodig van de huisarts of specialist. Dat heeft voordelen. U komt namelijk direct bij de juiste behandelaar terecht en kunt meteen aan uw herstel gaan werken. De fysiotherapeut is opgeleid om een goede diagnose te stellen. Bij twijfel verwijst de fysiotherapeut u naar uw (huis)arts.

Een eerste afspraak: hoe gaat dat in z'n werk?

Een eerste afspraak: hoe gaat dat in z’n werk?

 • We hebben voorafgaand aan of tijdens de eerste behandeling enkele gegevens van u nodig. Deze kunt u doorgeven aan ons secretariaat of aan uw behandelend fysiotherapeut. U kunt bij het secretariaat ook navragen hoe u verzekerd bent voor fysiotherapie.
 • De eerste afspraak is een intake. We inventariseren uw klachten en kijken of fysiotherapie de juiste behandeling is voor u. Indien nodig verwijzen wij u terug naar de (huis) arts.
 • Zo mogelijk beginnen we al meteen met behandelen tijdens de eerste afspraak.

Afspraak afzeggen, hoe werkt dat?

Afspraak afzeggen, hoe werkt dat?

 • Tot 24 uur voor de tijd van de afspraak kunt u uw afspraak kosteloos afzeggen of verzetten. U kunt uw afspraak afzeggen aan de balie, door te bellen met 024-3230424, of te mailen naar info@fysioplusnijmegen.nl In het weekend kunt u zich ook afmelden via het antwoordapparaat. Indien u bij verhindering ten minste 24 uur van te voren afzegt, wordt de gereserveerde tijd niet in rekening gebracht.

  Belt u korter dan 24 uur van tevoren de afspraak af? Dan wordt de behandeling bij u in rekening gebracht. Daarvoor worden deze tarieven in rekening gebracht. U krijgt een rekening thuisgestuurd die binnen 14 dagen dient te worden voldaan.

Tarieven 2021

Reguliere fysiotherapie € 35,80
Manuele fysiotherapie € 48,00
Oedeem fysiotherapie € 48,00
Bekkenfysiotherapie € 48,00
Geriatrie fysiotherapie € 48,00
Lange zitting € 48,00
Screening € 16,00
Intake, screening en onderzoek € 48,00
Intake na verwijzing € 44,00
Eenmalig onderzoek € 66,00
Toeslag behandeling aan huis € 15,00
Toeslag behandeling instelling €  8,00
Telefonisch consult €  35,80

Dit zijn de tarieven die FysioPlus hanteert voor behandelingen die niet (meer) vergoed worden door uw verzekeraar. De tarieven die uw verzekeraar hanteert kunnen hier licht van afwijken.

Praktisch

 • Wij behandelen ook aan huis
 • Behandeling in de avonduren is mogelijk in overleg
 • U heeft geen verwijzing van de huisarts nodig
 • Bij behandeling in de zaal zijn schone (binnen) sportschoenen verplicht
 • De praktijk beschikt over:
  – Kleedkamers (mannen en vrouwen gescheiden)
  – Kluisjes
  – Handdoeken