Tooropstraat 212 6521 NZ Nijmegen
(tegenover eetcafé De Grut)

Wat is fysiotherapie?

De fysiotherapeut helpt u weer in beweging

Snel op de fiets een boodschap halen. Soepel door het verkeer manoeuvreren. In huis even een plintje vervangen, ondanks uw astma. Fietsen, lopen, bukken, daar denkt u eigenlijk niet bij na. Tot het moment dat u last krijgt van een zeurende knie, pijn in uw rug of uw chronische ziekte… Herkenbaar?

U vraagt zich af hoe u snel weer alles kunt doen wat u voorheen deed. Of hoe u zo goed mogelijk blijft bewegen ondanks uw chronische ziekte. De fysiotherapeut helpt u te (blijven) bewegen.

Waarom helpt fysiotherapie mij wél?

Bewezen effectief

Fysiotherapie is wetenschappelijk bewezen effectief. Fysiotherapeuten werken ‘evidence based’ en daarom wordt fysiotherapie vergoed vanuit de basisverzekering en de aanvullende verzekering.

De fysiotherapeut is de specialist op het gebied van bewegen. De titel fysiotherapeut is wettelijk beschermd. Wie de officiële HBO-studie Fysiotherapie heeft afgerond en staat ingeschreven in het BIG-register van de overheid, mag zelfstandig patiënten behandelen als fysiotherapeut. Alle therapeuten van FysioPlus zijn BIG geregistreerd. Naast de HBO Bachelor opleiding Fysiotherapie, zijn er ook diverse post-HBO- en Master opleidingen.

Om de kwaliteit van fysiotherapie nog verder te stimuleren is het Centraal Kwaliteitsregister Fysiotherapie (CKR) in het leven geroepen door de beroepsorganisatie Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF). De fysiotherapeuten van FysioPlus zijn allemaal opgenomen in het CKR. Wie aan alle kwaliteitseisen voor behandeling, praktijkervaring, (bij)scholing en vakoverleg voldoet en werkt volgens de KNGF-richtlijnen, mag zich in het CKR inschrijven.

Welkom

De ‘klik’ tussen cliënt en fysiotherapeut speelt een grote rol in het slagen van de behandeling . Naast vakmanschap, staat FysioPlus voor een persoonlijke benadering, waardoor u zich welkom voelt bij ons.

Fysiotherapie

De fysiotherapeut: deskundig op het gebied van bewegen!

Hij/zij behandelt patiënten die in het dagelijkse leven belemmerd worden bij het bewegen. Samen met de fysiotherapeut werkt u aan meer bewegingsvrijheid en een betere kwaliteit van leven.

De  fysiotherapeut behandelt cliënten individueel of in groepen. Hij/zij gaat samen met u aan het werk om u zo snel en zo goed mogelijk resultaat te laten behalen. Bij het opstellen van een behandelplan kijkt hij/zij samen met u naar uw wensen, uw lichamelijke situatie en uw mogelijkheden. Met zijn/haar adviezen en oefeningen zorgt hij/zij ervoor dat u weer beter kunt bewegen.

PPH_0939